اين استاد دانشگاه درخصوص نگرش حاکم بر دانشگاه ها در دولت کنوني تصريح کرد: مسئولين دانشگاه ها يک نوع نگاه افراطي در حوزه سياست به دانشجويان تزريق مي کنند. اين موضوع در نوع برخوردي که با برخي اساتيد داشتند، مشخص است و مقام معظم رهبري نيز صراحتا گفتند که بايد از اساتيدي که روي اصول و مباني ايستاده اند تقدير شود و من فکر مي کنم که اين فرمايش ايشان معنا داشت.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حجت الله عبدالمکي عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق و از جمله اساتيدي که در مراسم افطاري مقام معظم رهبري با اساتيد دانشگاه به ايراد سخن پرداخت، در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانادرخصوص موضوعات مطرح شده در اين جلسه اظهار داشت: مقام معظم رهبري جايگاه علمي ما را خوب توصيف و تأکيد کردند که بايد مسير حرکت علمي کشور روبه پيشرفت باشد و شتاب علمي ما نبايد کاهش پيدا کند. ايشان چند آسيب را نيز مطرح کردند که يکي از آنها ايجاد حاشيه و سياسي کاري در دانشگاه ها بود، که موجب مي شود نشاط علمي را تبديل به خمودگي و فضاي نااميدي کند و شرايط علمي را تحت تأثير قرار دهد.
اين استاد دانشگاه درخصوص نگرش حاکم بر دانشگاه ها در دولت کنوني تصريح کرد: من فکر مي کنم که در دوره دولت جديد، مسئولين سياسي و دانشگاه ها يک نوع نگاه افراطي در حوزه سياست به دانشجويان تزريق مي کنند. اين موضوع در نوع برخوردي که با يک سري از اساتيد داشتند مشخص است و مقام معظم رهبري نيز صراحتا اين موضوع را گفتند که بايد از اساتيدي که روي اصول و مباني ايستاده اند تقدير شود و من فکر مي کنم که اين فرمايش ايشان معنا داشت.
وي ادامه داد: مسئولين در فضاي دانشگاه نيز شروع کردند به فعال کردن يک سري نهادها و تشکل هاي سياسي که برخي از آنها منسوخ بودند و برخي ديگر نيز بي ريشه. اين تشکل ها با عناوين مختلف اعم از فرهنگي و هنري ايجاد شدند اما عملا هدفشان فعاليت هاي سياسي بود. در برخي دانشگاه ها فضا به مراتب بدتر بود و غير از فضاي سياسي، فضاي فرهنگي نيز تحت تأثير رويکرد فرهنگي اي که اين جريان هاي جديد در دانشگاه ها ايجاد کردند، تحريف شد و مراسم هايي که در شأن دانشگاه نيست و از ساحت علم به دور است در اين دوره در دانشگاه برگزار شد. بنابراين از اين جهت مي توانيم بگوييم که متأسفانه اين دولت در مديريت دانشگاه ها فضاي حاشيه پردازي را خيلي پررنگ کرد و اين خودش عاملي بود در کاهش سرعت رشد علمي دانشگاه ها.
عبدالملکي درخصوص موضوع بورسيه ها و تذکري که مقام معظم رهبري در اين خصوص به کساني که اين موضوعات را بزرگنمايي کردند، داشتند نيز عنوان کرد: در دولت قبل عده اي بورس شدند و وزارت علوم هزينه هاي شان را پرداخت کرد و قرار بود زماني که درس آنها تمام شد جذب دانشگاه ها شوند؛ اما اين اتفاق نيفتاد و وزارت علوم خيلي از اين فارغ التحصيلان را مرخص کرد و در واقع اين موضوع را از سر خود باز کرد.
وي در انتها به تأکيد مقام معظم رهبري به تحول در حوزه علوم انساني پرداخت و با بيان اينکه نگاه سوء به حوزه علوم انساني ناشي از نفوذ استعمار در گذشته و تمرکز آن بر روي علوم فني، پزشکي و پايه و اغفال مردم از علوم انساني است، ابراز داشت: نتيجه اين تغيير تفکر بوسيله استعمار اين شده است که شاگرد اول هاي دبيرستاني مي روند در رشته هاي رياضي و تجربي و بعد هم وارد رشته هاي مهندسي و پزشکي مي شوند و آنهايي که يک مقدار عقب تر هستند وارد حوزه علوم انساني مي شوند.
وي ادامه داد: در سطح مديريت کشور نيز تقريبا همين طور است و بيشتر ترجيح داده مي شود که يک وزير، دکتر يا مهندس باشد تا اينکه دکتراي يک رشته علوم انساني داشته باشد. همين موضوع باعث مي شود که در سطح وزارت علوم نيز چنين تفکري تزريق و منتقل شود؛ به طور مثال وزارت علوم مخصوصا در حوزه پژوهش، به پژوهش هاي فني بها و ارزش بيشتري مي دهد تا پژوهش هاي علوم انساني و سهم بسيار کمي از بودجه تحقيقاتي صرف علوم انساني مي شود.
اين استاد دانشگاه در انتها خاطرنشان کرد: درحال حاضر هنوز خيلي از مسئولين حوزه علمي کشور علوم انساني را جزء علوم نمي دانند و علوم را محدود مي کنند در علوم فني، پايه و پزشکي. بنابراين تا اصلاح اين نگاه خيلي زمان لازم است. اما متأسفانه مسئولين توجه کافي به اين مسأله ندارند و من فکر مي کنم که مسأله اصلي همين باشد و با وجود همه تأکيداتي که مقام معظم رهبري دارند بازهم مسئولين اصرار دارند که علوم انساني اصولا علم نيست.